Regnbågsknytt – I väntan på ett bebisfrö


Pride – en sammanfattning
augusti 9, 2012, 5:50 e m
Filed under: Pride, regnbågsfamilj

Härliga, festliga, färglada och underbara pride är slut för i år! Vi har haft det jättebra. Väder, boende, vänner, föreläsningar, öppna förskolan, parad och pride park (som äntligen är tillbaka i Tanto där den hör hemma!) -allt har varit kanon!

Vi hyrde som sagt en lägenhet tillsammans med buskillen M och hans mammor. En trea på Hornsgatan, 100kvm med barnrum var fantastiskt. Både Edith och buskillen M tyckte att det var superspännande att testa alla nya leksaker. Gärna alla på en gång såklart!

Dagarna spenderades i Kulturhuset där det pågick otroligt många intressanta, inspirerande, känslosamma, engagerande föreläsningar. På kvällarna hängde vi i Tantolunden och Pride Park där Edith blev överöst av ballonger, pins, kapsylöppnare och andra give aways. Hennes regnbågsoutfit lockade fram en hel del “men åhh vilken söt!”

 

Inne i Pride park fanns Pride kids området. Åh vilket schysst initiativ! Vi klagade rätt friskt förra året på barnaktiviteterna i Kungsträdgården. Eller bristen på barnaktiviteter kanske en ska säga. I år var det tvärtom alltså. Varje kväll anordnades mini-disco i Pride Kids-tälten. Helt otroligt fint och festligt tyckte vi allihopa! På lördagen efter mini-discots sista dans och det var dags att gå hem sittstrejkade vår dotter och parkerade sig utanför tältet… hur ska detta sluta?

På onsdagen besökte vi öppna förskolan. Edith och mammorna tyckte det var superskoj att träffa fler regnbågsfamiljer och vi lekte i nästan 4 timmar. Tyvärr räckte inte tiden riktigt till alla dagar så på torsdagen och fredagen var vi kulturella och gick på föreläsningar på Kulturhuset istället för att hänga på ÖF. Vi lyckades tajma in Ediths sovning båda dagarna så det var perfekt. Känns schysst att kunna ge 100% fokus på föreläsningen och inte 95% på ett barn som springer omkring non stop!

 

Paraden är ju såklart veckans (och årets) höjdpunkt! Det är magiskt att gå/skutta/dansa fram längs gatorna i färgglada kläder och bara njuta av atmosfären! Edith, som för övrigt inte längre gillar att åka vagn mer än 5 minuter, sprang fram och tillbaka, vinkade, dansade och showade tillsammans med buskillen M och fotograferna flockades runt dom. Inte så konstigt så sjukt söta som dom är! Vi gick hela vägen från start till slutet av Hornsgatan för att sedan se sista delen av paraden,. På slutet var kidsen så grymt trötta efter allt vinkande och springande så när vi gick genom ett jublande Hornsgatan somnade båda två. Lite otajmat men vad gör det. Nästa år ska vi hoppa in efter vägen då vi missade att se 2/3 av paraden vilket var tråkigt.

 

Regnbågsfamilje-gänget växer för varje år vilket är fantastiskt roligt! Vi utmanar dock (nästan) alla andra familjer till att bjuda lite mer på sig själva. Det är ju inte längre så ovanligt att vara regnbågsfamilj och jag känner att vi behöver bjuda varandra, barnen och publiken på lite mer skoj! Kanske något tema eller mer musik? Ja jag ska fila på det till nästa år, vi är ju trots allt det största ekipaget och vi lär knappast bli färre åren som kommer! Kanske vore superhjälte- eller sagotema roligt för både barn och vuxna?

Annonser

Kommentera so far
Lämna en kommentarKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: